Asigurari persoane
Asigurari Online
Asigurari de viata
Asigurari persoane
Asigurari auto RCA
Asigurari auto CASCO
Asigurari raspunderi civile
Asigurari imobile, locuinte, terenuri
Home > Informatii asigurari persoane > Asigurari de sanatate

Asigurari de sanatate

Acopera cheltuielile de spitalizare, diagnosticare, interventie chirurgicala si chiar efectele unei invaliditatii provocate de o boala sau un accident.

Cine se poate asigura? Polita se poate incheia atat pentru persoane fizice, in numele intreagii familii sau pentru fiecare membru in parte, cat si de persoanele juridice pentru angajatii acestora.

Ce despagubiri se ofera? Riscurile acoperite difera de la o societate la alta, insa cel mai adesea sunt despagubite urmatoarele:

 • procedurile de diagnosticare,
 • cheltuielile de spitalizare, interventia chirurgicala, proteze/orteze, iar la sfarsitul tratamentului spitalicesc cheltuielile de convalescenta si recuperare,
 • accident urmat de o invaliditate totala sau partiala,
 • deces in urma unei imbolnaviri – familia asiguratului primeste suma asigurata,
 • deces din accident, inclusiv accident de circulatie,
 • optional sunt acoperite toate investigatiile facute pe timpul sarcinii.

Alte informatii. Perioada de asigurare este de regula un an, cu posibilitatea de reinnoire. Prima de asigurare variaza in functie de de varsta si ocupatia asiguratului. Varsta minima de intrare in asigurare este in general 1 an, iar cea maxima de iesire este 75 de ani.4 comentarii la Asigurari de sanatate

 1. Andra T. spune:

  Buna ziua,

  Voiam sa va intreb ceva legat de plata spitalizarii. Daca am un accident si am o asigurare de sanatate, mi se plateste toata spitalizarea, sau exista niste limite? Si ce anume se plateste?

  Multumesc,
  Andra

 2. Zurich Broker spune:

  Buna ziua,

  Detaliile difera de la companie la companie, insa de regula spitalizarea se plateste in intregime, cu exceptia primelor cateva zile (3-4). Exista desigur niste limite, si acestea se refera la numarul maxim al zilelor de spitalizare intr-un an, la suma care se despagubeste in fiecare zi si la numarul de zile consecutive de spitalizare. De asemenea, unele asigurari acopera si convalescenta, pe cand altele nu o acopera.

  Suma zilnica despagubita poate fi acoperi orice cost legat de spitalizare (aici poate intra patul, mancarea, medicamentele, s.a.m.d.).

  Iti multumim,
  Zurich Broker

 3. Popovici Emil spune:

  Am auzit ca apar asigurarile obligatorii de sanatate, e adevarat? Si daca da, de cand?

  Multumesc.

 4. Zurich Broker spune:

  Este adevarat ca in 2009 se preconiza o reforma a sistemului de sanatate asemanatoare celei din sistemul pensiilor. Astfel, o cota parte din contributia la fondul de sanatate ar trebui sa fie directionata catre o firma asigurari private de sanatate.

  Legea corespunzatoare acestei reforme nu a fost inca promulgata, asa ca deocamdata nu se pune problema obligativitatii unei asigurari private de sanatate. Singurele modificari aduse sistemului de sanatate, deocamdata, sunt tichetele de sanatate (si implicit sistemul de coplata) si cardul de sanatate cu cip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>